Hét jobportaal voor de vastgoedsector

Schatter

Schatter 115 keer bekeken

VACATURE

 • Statuut Loontrekkend
 • Provincie Brussel
 • Regio Brussel

Werkomgeving:

NMBS speelt in België een onmisbare rol op het vlak van duurzame mobiliteit en stelt haar klanten daarbij centraal. De opdracht van NMBS bestaat erin haar reizigers veilig, stipt en comfortabel per trein op bestemming te brengen. Daarnaast staat ze ook in voor het onderhoud en de vernieuwing van haar treinen en stelt ze alles in het werk om een klantvriendelijk onthaal aan te bieden in functioneel ingerichte stations.

De uitdaging van NMBS bestaat erin om op korte termijn tot een modern en performant bedrijf te komen dat ‘goesting geeft’ aan haar klanten en medewerkers binnen een ondernemingscultuur die gebaseerd is op professionalisme, respect, ondernemerschap en samenwerking.

Ons succes zal in grote mate afhangen van onze medewerkers: de juiste mensen op de juiste plaats, gemotiveerd om mee het succesverhaal van de NMBS te schrijven.

Binnen de NMBS treedt de directie Stations op als eigenaar en beheerder voor 550 stations met de bijhorende parkings en stationsomgevingen. Het gaat om ca. 6.000 ha terreinen (meer dan 14.000 percelen) en 2.305 gebouwen (meer dan 4 miljoen vierkante meter netto oppervlakte). 500 commerciële concessies vinden plaats in 129 stations voor een oppervlakte van 45.000 m². De directie Stations telt meer dan 1.400 medewerkers en is georganiseerd volgens 3 Districten (Centrum, Noord en Zuid), met centrale coördinatie in Brussel. Jaarlijks wordt er ongeveer 150 miljoen euro geïnvesteerd in de stations en de stationsomgevingen. Op jaarbasis worden er ongeveer 200 schattingsdossiers opgesteld (intern / extern).

De directie NMBS Stations is momenteel op zoek naar een Schatter voor het team Evaluation & Pricing. Je werkzetel bevindt zich in Brussel, vlak bij het station Brussel-Zuid.

Functieomschrijving:

Als medewerker Evaluation & Pricing – Schatter draag je bij aan een correcte schatting van de onroerende goederen van de NMBS.

De belangrijkste verantwoordelijkheden binnen deze functie zijn:

 • Je bent verantwoordelijk voor de analyse en evaluatie van de waarden (marktwaarde, markthuurwaarde, gedwongen verkoopwaarde, gelegenheidswaarde, …) van de onroerende goederen NMBS. (Hoofdzakelijk regio Oost- en West-Vlaanderen).
 • Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden en analyseren van alle pertinente gegevens over het opstellen van de marktwaardes en de huurwaardes: de evolutie van de immobiliënmarkt, de socio- economische studies, de fysieke kenmerken, de mogelijke inkomsten, de exploitatiekosten, wetteksten en rechtspraak, opbrengstratio’s, kapitalisatieratio’s en alle andere relevante elementen.
 • Je maakt schattingen van de waarden van onroerende goederen (gebouwen en terreinen) op basis van verschillende schattingsmethodes (cash flow, vergelijkingspunten, toekomstig gebruik, vastgoedberekening voor projectontwikkelaars), rekening houdend met het optimale gebruik en in functie van de diverse wetten en reglementering.
 • Je werkt samen met externe schatters in functie van een kadercontract en in functie van het beschikbare budget.
 • Je analyseert en beantwoordt de vragen om herziening van een schatting.
 • Je werkt nauw samen met de andere betrokken diensten (verkopen, concessies, GIS, Inventaris, …).
 • Je maakt gestructureerde schattingsdossiers op.

Profiel:

 • Je hebt interesse in de vastgoedmarkt.
 • Je bent in staat plannen te lezen.
 • Je hebt redactionele capaciteiten.
 • Je hebt affiniteit met informatica, meer bepaald met het gebruik van gegevensbanken.
 • Je werkt vlot met windows en office 365.
 • Je drukt je vlot uit in het Frans.
 • Je bent nauwkeurig en grondig.
 • Je bent integer en discreet.
 • Je kan zelf zelfstandig werken.

Aanbod:

Bij NMBS draag je elke dag bij aan een duurzame economie: minder files, minder luchtvervuiling, een mobiliteit die betaalbaar is voor iedereen. Een van de prioritaire doelstellingen van NMBS is een financieel gezond bedrijf te zijn, met ambitie om te groeien. Jouw functie speelt daarbij een doorslaggevende rol.

Wij bieden je een werkomgeving met ruimte voor initiatief, opleidingen, flexibiliteit, evenwicht tussen werk en privé en maatschappelijk engagement met een aantrekkelijk loon en tal van andere voordelen.


Hoe solliciteren?

 1. Schrijf je in via onze website. https://www.nmbs.be/jobs
 2. Als je cv en motivatiebrief overeenstemmen met het profiel nodigen we je uit voor niet-eliminerende geschiktheidsproeven en een persoonlijkheidsvragenlijst. De directie behoudt zich het recht voor om enkel de kandidaten te selecteren van wie het profiel het best aansluit bij het gevraagde profiel.
 3. Daarna volgt een (video)gesprek om je kennis, motivatie, ervaring en vaardigheden te evalueren.
 4. Als je geselecteerd wordt, hoef je ons alleen nog de nodige administratieve documenten te bezorgen (uittreksel uit het strafregister, …).

Vacature locatie:

Ik stel mij kandidaat Solliciteer via Facebook
Mail me vergelijkbare jobs
1–0 van de 0 jobs
Connect with us